Zauważyliście że są dwa obozy: lubiących grube i ostre, konkretne chipsy 🥵 i wolących lekkie, zwiewne i ledwo przyprawione 😇? Ja wolę czuć, że coś schrupałam jak już kupuję chipsy, więc jestem w pierwszej grupie 😈. Ostatnio kupując chipsy z koleżanką jednak miałyśmy mały problem, bo ona jest w tej drugiej i idąc na kompromis sięgnęłyśmy po Laysy, które są jak widać czymś pomiędzy. Dobrze, że lubię też po prostu paprykowe przekąski. Chyba nawet bardziej niż świeżą paprykę. 🌶 😅 Szybko wzięłyśmy się więc za te chipsy ziemniaczane o smaku pikantnej papryki.
Wygląd: Podoba mi się opakowanie, ale jasna zieleń chyba nie pasuje do ostrej papryki.
Chipsy wysypane ze środka były różne: ogromne i małe. Szczycą się niepokruszeniem. Cienkie, a mimo to fajnie chrupały. Tłustością uraczyły już paluchy namaszczając je tłustym pyłkiem, a więc mieszanką oleju i przypraw.
Zapach i smak: Pachniały tłusto nie tylko paprykowo i chipsowo, ale dziwnie bo jak ryba po grecku marynowana w occie. Było kwaśno, paprykarzowo i słodko. Jak frytasy ze słodkim ketchupem. Ciekawie i apetycznie, choć dziwnie. Język z podniebieniem zostały uraczone tym samym, bo były bardziej słodko-kwaśne jak ketchup z frytkami czy marynowana papryka. Wsadzone do ust roztaczają tłustość i szorstkość przypraw, po czym gryzione chrupią przykładnie uwalniając więcej smaku. Poczułam muśnięcie ryby po grecku, machnęła mi płetwą po jęzorze, a potem trochę go rozgrzała. Ryba zniknęła, a została przesłodzona konfitura paprykowa podana na ostro! 🌶 Na szczęście nie przecukrzone ❗ a muśnięte solą i ostre w sposób papryczkowy, ale nie tylko. To zostało rozbite na wiele motywów. Smażeniowy, wyraźnie chipsowy smak też czuć bardzo wyraźnie, bo ta ostrość nie była paląca.
Sprawdziły się do chrupania tak o, ale niestety nie zapewniły mi pożądanego papryczkowego piekiełka. Były ostre, ale nie tylko. Dużo w nich paprykowości, ale nie do końca o to mi chodziło, gdy kupowałam PIKANTNĄ paprykę. Na plus za to struktura, bo mimo że cienkie, dają radę!
Na ile babeczek zasłużyły chipsy?
Komentarze
Prześlij komentarz